Infrarood vs Elektrische Verwarming

NL

Infrarood en elektrische verwarming worden weleens door elkaar gehaald. Niet gek omdat beiden werken op elektriciteit. Ook al kunnen ze dezelfde brandstof gebruiken, zijn er bepaalde gelijkenissen en verschillen tussen infrarood en elektrische kachels.

Elektrische verwarming is een breed begrip, maar het omvat voornamelijk traditionele vormen van verwarming zoals elektrische radiatoren en convector kachels. Het doel is vaak om een hele ruimte te voorzien van warmte, terwijl infrarood verwarming consistente en directe warmte geeft.

Gelijkenissen Tussen Infrarood en Elektrische Verwarmers

De gelijkenissen tussen infrarood en elektrische verwarmers gaan vaak over gebruiksgemak en veelzijdigheid van hun ontwerp.

Flexibiliteit in Plaatsingsmogelijkheden

Als u op zoek bent naar een verwarming die u overal zou kunnen plaatsen, kunt u gaan voor infrarood- en elektrische kachels. Er zijn verschillende mogelijkheden, van muurbevestiging en plafondbevestiging tot draagbare heaters die waar nodig warmte kunnen geven.

Installatiegemak Van Infrarood en Elektrische Verwarmers

Installatie verloopt gemakkelijk bij zowel infrarood- als elektrische verwarmers. Er komen vaak geen ingewikkelde procedures, onnodige bedrading of bijzondere onderdelen bij kijken. Onze infrarood kachels worden vakkundig door specialisten geïnstalleerd, wat voor u nog makkelijker is. Zelfs inbouw verwarmers waarbij installatie iets ingewikkelder is, zijn zo gevestigd en kunt u direct genieten van de warmte.

Ontwerp en Uitstraling Van Infrarood vs Elektrische Verwarmers

Ook wanneer het aankomt op ontwerp en uitstraling kunnen infrarood- en elektrische verwarmers breed worden ingezet. Let er wel op dat veel elektrische kachels functionaliteit inleveren voor design. Bij Bromic hoeft u zich geen zorgen te maken dat er functionaliteit verloren gaat bij een goed ontwerp. Ontdek alle krachtige series, van de strakke Platinum Smart-Heat tot de ruige Tungsten Smart-Heat en de zachte vormen van Eclipse Smart-Heat.

Voordelen Infrarood vs Elektrische Verwarmers

Met deze gelijkenissen is nog niet alles gezegd. In tegen deel. Infrarood verwarmers genieten van een aantal voordelen die hun elektrische tegenhangers niet kunnen nabootsen.

Energie-efficiëntie Van Infrarood vs Elektrische Verwarming

Elektrische verwarmingen kunnen niet tegen de energie-efficiëntie van infrarood verwarmers op. Daarbij is het wel belangrijk om de grootte van een ruimte in acht te nemen, bewust te zijn van hoe zoneverwarming in zijn werk gaat en welke invloed energie-efficiëntie heeft op het milieu.

  • Effectiviteit van ruimteverwarming vergelijken: In theorie werken elektrische verwarmers beter dan infrarood verwarmers om grote ruimtes te verwarmen omdat ze warme lucht verspreiden. Toch gaat er veel energie verloren waardoor elektrische verwarmingen inefficiënt blijven.
  • Vergelijking van zoneverwarming tussen infrarood en elektrische verwarming: Het verwarmen van specifieke zones daarentegen, gaat het beste met infrarood verwarmers. Dit komt doordat ze constante en directe warmte uitstralen die de lucht achterwege laat.
  • Milieuvoordelen: De energie-efficiëntie van infrarood verwarmers heeft het extra voordeel dat ze milieuvriendelijk zijn. Ze verbruiken minder en stoten ook minder uit. Fijn voor de energierekening en voor het milieu.

Vergelijking Van Verwarmingssnelheid Tussen Infrarood en Elektrische Verwarming

Bij het vergelijken van de verwarmingssnelheid tussen infrarood en elektrische verwarming wordt snel duidelijk dat infrarood verwarmers voorop lopen. Infraroodstraling zorgt ervoor dat er geen tijd verloren gaat bij het verwarmen van personen. Traditionele, elektrische verwarming heeft daarentegen veel tijd nodig voordat de warme lucht goed circuleert en tocht en luchtdruk zorgen ervoor dat de behaalde warmte weer verloren gaat.

Beoordeling Van De Duurzaamheid

In de beoordeling van de duurzaamheid van verwarmingssystemen, komen infrarood verwarmingen als beste uit de test. Daarom zijn alle heaters van Bromic uitgerust met infraroodstraling technologie en zijn ze gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen ophoping van stof. Er is ook gedacht aan erosie door zout en zand. Daarom is de Platinum Marine serie uitermate geschikt voor kustgebieden.

Categorieën