Hoe Werkt Infrarood Terrasverwarming

NL

Bij het zoeken naar infrarood terrasverwarming is het belangrijk om stil te staan bij hoe ze werken. Alle verwarmers die wij bij Bromic aanbieden, gebruiken infraroodtechnologie om uw buitenruimtes te verwarmen. Maar hoe werken infrarood heaters eigenlijk? Wat zijn de voordelen van zulke heaters? Moet er een keuze worden gemaakt tussen functionaliteit en uitstraling?

Infrarood Verwarmt Mensen, Niet De Buitenlucht

In tegenstelling tot conventionele heaters die de buitenlucht verwarmen, doet infrarood dit op een andere manier. Infrarood terrasverwarming is vergelijkbaar met hoe de zon de aarde verwarmt. De zon straalt namelijk golven uit die onderdeel van het elektromagnetische spectrum zijn. Deze golven worden door mensen en objecten geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Infraroodgolven lijken erg op de golven die de zon uitstraalt en kunnen goed worden geabsorbeerd.

Infraroodstraling kan door warmtedragers, waaronder vaste stoffen en mensen, direct worden opgenomen en omgezet in warmte. Een deel van die warmte wordt daarna weer afgegeven. Personen en objecten worden zelf secundaire warmte afgevers. Zo bieden infrarood terrasverwarmers een natuurlijke en comfortabele warmte die te voelen is zodra u hem aan zet.

Bromic Eclipse Portable Outdoor Heater

Infrarood Als Energie-Efficiënte Oplossing Voor Op Het Terras

Infrarood heaters zijn een energie-efficiënte oplossing voor het verwarmen voor al uw buitenruimtes. Door gericht te verwarmen kunnen deze heaters comfort bieden zonder te worstelen met grote volumes bewegende lucht. In buitenruimtes zijn traditionele verwarmers minder effectief omdat wind en luchtdruk er constant voor zorgen dat de lucht in beweging is. Aangezien infrarood terrasverwarming de lucht negeert, is het een energie-efficiënte oplossing voor buitenverwarming.

Deze directe verwarming zorgt ervoor dat u comfortabel blijft. Infrarood heaters kunnen wanneer u wilt aan en uit worden gezet zonder dat u hoeft te wachten totdat de ruimte volledig is opgewarmd. Naast het minimale verlies aan warmte, zijn infrarood terrasverwarmers ideaal voor iedereen die buiten lekker warm wil zijn zonder dat ze een torenhoog energierekening hoeven te betalen.

Is Er Een Verschil Tussen Infrarood En Stralingsverwarming?

Infrared and radiant heating seem to be used interchangeably. It is not that they are different, but they are not fully the same either. Infrared heating is, simply put, a form of radiant heating. All forms of infrared heat are radiant heat but not all forms of radiant heat are infrared. 

Either way, infrared radiant heating uses electromagnetic waves to heat objects and people, bypassing the need to heat the surrounding air. This makes infrared technology particularly suitable for outdoor areas where the weather can be unpredictable. 

Functionaliteit Ten Koste Van Ontwerp?

Bij het kiezen van een verwarmingsoplossing voor uw buitenruimte kan het lijken alsof u moet kiezen tussen ontwerp en functionaliteit. Met de terrasverwarmers van Bromic hoeft u die keuze niet te maken. Door superieur ontwerp te combineren met optimale infraroodtechnologie, kunt u een comfortabele omgeving creëren die zowel mooi als functioneel is. Of uw buitenruimte nu een industriële esthetiek heeft, of dat u juist een voorkeur heeft voor een modern, strak ontwerp, onze heaters zullen naadloos opgaan in elke omgeving. Zelfs in onvoorspelbare klimaten zijn onze duurzame infrarood terrasverwarmers de perfecte combinatie van ontwerp en functionaliteit.

Categorieën