Verwarm mensen, niet locaties: De basisprincipes van warmteoverdracht

Elektrische buitenverwarmer in Brisbane Restaurant

Buitenkachels kunnen onmiddellijk comfort brengen in elke buitenruimte. In tegenstelling tot gesloten ruimten, waar de warmte gemakkelijk kan worden vastgehouden, zijn buitenruimten echter veel meer blootgesteld aan de elementen en vereisen een veel doeltreffender methode voor warmteoverdracht. Dus, wat voor soort warmteoverdrachtstechnologie moet u overwegen voor uw buitenruimte?

Straling of convectie?

De meesten onder ons zijn bekend met convectieverwarmers die een ruimte snel met warme lucht kunnen vullen door de lucht in de kamer te laten circuleren. Aangezien een buitenruimte echter geen ruimte is die wordt begrensd door muren en een dakconstructie, zijn geforceerde luchtsystemen niet doeltreffend voor het regelen van de omgevingstemperatuur buiten. In een buitenomgeving stijgt warme lucht op en vervliegt snel, en zelfs het kleinste briesje zal het effect van het verwarmingssysteem verminderen, waardoor een verwarmingssysteem met geforceerde lucht onmogelijk wordt.

De enige manier om een buitenruimte te verwarmen is via infraroodstraling. Stralingswarmte verwarmt voorwerpen, niet de lucht, vergelijkbaar met de ervaring van de zon die uw huid verwarmt. Bij deze methode wordt infraroodwarmte op mensen geprojecteerd in plaats van warme lucht naar het buitenterras te verplaatsen. Omdat stralingswarmte objecten verwarmt en niet de lucht, hebben warmtestralers een hogere weerstand tegen wind en kunnen ze zelfs bij lichte wind nog mensen verwarmen.

Kort, middellang, of lang?

In het algemeen zijn korte- en middellange golf-infrarood verwarmingen de meest doeltreffende en energie-efficiënte oplossingen voor het overbrengen van thermische energie, met een warmterendement tussen 60 en 90%. Door gebruik te maken van gerichte verwarmingselementen kunnen ze een ruimte snel verwarmen en de best mogelijke warmteafgifte leveren, waarbij de warmte precies daar wordt afgegeven waar het nodig is met slechts een beperkte gevoeligheid voor externe factoren, zoals wind of tocht. Langegolfverwarmers daarentegen hebben tot vijf minuten nodig om op te warmen en geven slechts ongeveer 40% stralingswarmte af, terwijl ze zeer gevoelig zijn voor wind, waardoor ze minder geschikt zijn voor de meeste buitenruimten.

Verwarm mensen, niet locaties

Korte- tot middengolf infraroodverwarmingen zijn veruit de beste oplossing als het gaat om het inrichten van een Korte- tot middengolf infraroodverwarmingen zijn veruit de beste oplossing als het gaat om het inrichten van een buitenruimte die zowel stijlvol als duurzaam is. Wanneer u uw opties bekijkt, zorg er dan voor dat deze verwamingen zo zijn ontworpen dat de warmte slechts in één richting wordt afgegeven en niet via de achterkant van de verwarming verloren gaat. Bovendien moet u zich ervan bewust zijn dat sommige kortegolftoestellen een fel oranje gloed uitstralen, dus zorg ervoor dat u een model kiest dat zo ontworpen is dat dit effect tot een minimum wordt beperkt.

Stralingsverwarming is de basis voor alle Bromic-verwarmers. Indien goed gespecificeerd, kunnen Bromic-verwarmers door dit principe elke buitenruimte effectiever verwarmen dan veel van onze concurrenten. Bromic-verwarmers zijn verkrijgbaar met slanke, getinte keramische glazen schermen die de warmte gelijkmatig over een groot oppervlak verspreiden. Ze bieden zowel comfort als stijl en beperken ongewenste lichtuitstoot tot een minimum.

Gratis gids voor buitenontwerpen

Wilt u meer weten over het ontwerpen van de perfecte buitenruimte? Download onze gratis gids voor het ontwerp van buitenverwarming /a> en ontdek hoe u uw buitenervaring kunt maximaliseren of vul een ontwerpaanvraag in om een gratis tekening van uw buitenruimte te ontvangen.

Categorieën