Gas of Elektrische Terrasverwarming: Welke is Voor Mij Het Beste?

Natural Gas Patio Heater - Bromic Platinum Gas Heater Wall Mounted
NL

Twijfelt u of u een gas- of elektrische terrasverwarming wilt aanschaffen? Dit is begrijpelijk. U wilt zeker zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw buitenruimte, zodat u zorgeloos kunt genieten van een aangename warmte. Terrasverwarming op gas biedt eigen kenmerken en eigenschappen die zorgen voor specifieke voordelen én nadelen. Uiteraard geldt ditzelfde voor elektrische terrasverwarming. Bromic voorziet u graag van meer informatie over deze twee soorten terrasverwarming, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Verschillen Tussen Gas en Elektrische Verwarmingen

Er zijn een aantal belangrijke verschillen te noemen tussen gas en elektrische verwarmingen. De terrasverwarmers die op gas werken, produceren een vlam die ervoor zorgt dat de warmte direct wordt afgegeven aan de omgeving. Deze verwarmers zijn ook goed geschikt voor het verwarmen van grotere oppervlakten, omdat ze krachtig zijn. De elektrische terrasverwarmers produceren geen vlam, maar produceren warmte door gebruik te maken van stroom. De infraroodverwarmers zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze verwarmen niet de lucht, maar de personen en objecten in de omgeving. Het belangrijkste verschil tussen gas en elektrische verwarmingen is dan ook de manier waarop warmte ontstaat en wordt afgegeven.

De Voor- en Nadelen Van Gasverwarming

Gasverwarming biedt unieke voordelen, maar kent ook nadelen. Een fijn voordeel is de krachtige werking van terrasverwarmers op gas. Ze zijn goed in staat om grotere ruimten te verwarmen, waardoor ze ook geschikt zijn voor grote (horeca)terrassen. Voor het gebruik van terrasverwarming op gas is wel altijd een goede ventilatie nodig, omdat er verbrandingsgassen vrij komen. Daarnaast kunnen ze prijziger zijn in gebruik, afhankelijk van de tarieven van propaangas of aardgas. Voor een veilige en efficiënte werking moeten gasverwarmers regelmatig worden onderhouden en gereinigd.

Voordelen en Beperkingen Van Elektrische Verwarming

Elektrische verwarming kent, net als gasverwarming, ook unieke kenmerken en eigenschappen. Hieronder bieden wij u een duidelijk inzicht in de belangrijkste voor- en nadelen van elektrische verwarming.

Voordelen Van Elektrische Verwarming

Elektrische terrasverwarmers hebben geen tank of gasleiding nodig. Ze worden gemakkelijk geïnstalleerd op elke locatie waar stroom beschikbaar is. Doordat deze verwarmers niet met vuur werken, ontstaat er ook geen uitstoot. Hierdoor zijn de elektrische terrasverwarmers een milieuvriendelijke keuze. Dit wordt nog versterkt wanneer er gebruik wordt gemaakt van groene stroom of, beter nog, van zelf opgewekte energie. Afhankelijk van de kosten van stroom zijn de elektrische terrasverwarmers op de lange termijn vaak voordeliger in gebruik dan de gasverwarmers.

Nadelen Van Elektrische Verwarming

Elektrische verwarming biedt ook een aantal nadelen waar u mogelijk rekening mee wilt houden. Op de eerste plaats is het warmtebereik beperkt. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor grote buitenruimten. Wel zijn ze goed geschikt voor de kleinere en deels afgesloten buitenruimten. De mobiliteit van een elektrische terrasverwarmer kan worden beperkt doordat er een stopcontact in de buurt moet zitten. Een ander nadeel kan zijn, afhankelijk van het model, dat er extra bescherming tegen weersinvloeden nodig is. Niet alle modellen zijn goed bestand tegen vocht en neerslag.

Belangrijke Overwegingen Bij Uw Keuze

Er zijn een aantal zaken die u mee kunt nemen in uw overwegingen. Voor grotere ruimten is de gasverwarmer vaak een betere keuze, terwijl de elektrische verwarmer beter past bij een kleinere of deels afgesloten ruimte. Overweeg de kosten van beide varianten op de lange termijn en denk ook na over het gemak van installatie en onderhoud. Wilt u een milieubewuste keuze maken, dan is de elektrische terrasverwarming beter.

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit een gas of elektrische verwarmer? Dan staan de specialisten van Bromic natuurlijk voor u klaar om u verder te informeren en van een persoonlijk advies te voorzien.

Categorieën