Top tips voor de veiligheid van buitenverwarmers

Draagbare gaskachel naast de tafel

Terwijl de pandemie de bijeenkomsten binnenshuis blijft beperken, zijn terrasverwarmers een vertrouwd beeld geworden in de straten en achtertuinen van steden over de hele wereld. Met name de vraag naar draagbare terrasverwarmers is sterk toegenomen, omdat zij overal kunnen worden gebruikt, gemakkelijk te bedienen zijn en geen aansluiting op het elektriciteitsnet vereisen. Bij de installatie, het gebruik en de opslag van terrasverwarmers is het belangrijk een aantal richtlijnen te volgen om de veiligheid van terrasverwarmers te waarborgen.

Locatie: Geef het de ruimte.

Draagbare terrasverwarmers hebben ruimte nodig. Buitenruimte! Dit kan een open of halfopen ruimte zijn met veel natuurlijke ventilatie en een regelmatige luchtstroom om de ophoping van koolmonoxide – een bijproduct van verbranding – te voorkomen. Verwarmingstoestellen moeten ten minste 1 m verwijderd zijn van muren, plafonds en brandbare materialen zoals parasols, meubilair, zonneschermen of planten. Het is ook belangrijk om de verwarming op een vlakke ondergrond te zetten om het risico op omvallen te verkleinen. De beste terrasverwarmers zijn voorzien van een anti-kantelschakelaar die ervoor zorgt dat de verwarmer automatisch uitschakelt zodra er wordt gedetecteerd dat hij niet meer rechtop staat.

Bediening: Laat ze niet onbeheerd achter.

Hoewel buitenverwarmers op gas zijn ontworpen met het oog op de veiligheid van de consument, mogen ze nooit zonder toezicht worden achtergelaten als ze aan staan. De meeste terrasverwarmers zijn uitgerust met een vlamdoofsysteem, zoals een thermokoppel, dat het gas uitschakelt als de vlam ooit uitgaat door wind of om andere redenen. Als de verwarming niet in gebruik is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de gastoevoer volledig is afgesloten.

Opbergen: Bedek ze.

De meeste terrasverwarmers zijn niet waterdicht en zelfs als ze dat wel zijn, is het altijd een goed idee om een afdekking voor de verwarmer te nemen om te voorkomen dat hij nat wordt of dat stof en vuil zoals insecten de verwarmer binnendringen. Zorg er altijd voor dat de gastank goed gesloten is en rechtop staat, niet in de buurt van brandbare materialen, direct zonlicht en in een goed geventileerde ruimte, zoals een vrijstaande garage of schuur. Ga voor meer tips over de opslag van LPG-gas naar https://www.dir.ca.gov.

Onderhoud: Hou ze schoon.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verwarmers efficiënt en betrouwbaar blijven werken. De brander en de circulatieluchtkanalen van het verwarmingstoestel moeten te allen tijde schoon worden gehouden. Vuil, zoals spinnen of andere insecten, kan gemakkelijk worden verwijderd met een krachtige pijpenreiniger of perslucht. Eventuele gaslekken kunnen worden opgespoord door een eenvoudige zeepwatertest uit te voeren. Als er een lek is, gaat het zeepwater borrelen op de plaats waar het gas ontsnapt. De meeste fabrikanten raden aan om jaarlijks een volledige servicebeurt te laten uitvoeren door een gekwalificeerde vakman.

Vraag het de experts

Voor meer informatie over de veiligheid van Bromic-terrasverwarmers kunt u contact opnemen met ons technische ondersteuningsteam of een gedetailleerde handleiding downloaden van onze pagina met technische informatiebronnen.

Categorieën